In 9 stappen jouw droomleven creëren
26 april 2022 

In 9 stappen jouw droomleven creëren


In dit 9-delig stappenplan leg ik je uit hoe jij jouw droomleven kunt creëren.

Herken je het?

Je droomt weg, je wilt een vrijer leven en doen waar je écht zin in hebt… maar eigenlijk weet je niet precies waar je moet beginnen.


Mijn tip voordat je aan de 9 stappen begint: neem pen en papier en schrijf alles op wat erin je opkomt.


1.Weten waar je naartoe wilt

Weten waar je naartoe wilt, is cruciaal om in de juiste richting te bewegen. Als je op de luchthaven staat en je vraagt een ticketje naar ‘doe maar ergens’, waar denk je dat je uitkomt? Mogelijks ergens waar je helemaal niet wil zijn.

Bewust worden van wat jij graag wilt is dus heel erg belangrijk. Vaak heb je hier nog niet écht over nagedacht, of weet je het misschien wel maar heb je geen idee hoe je dit ooit zou kunnen doen. Sta jezelf toe om weer te dromen en schrijf eens op hoe jouw droomleven eruit ziet als je alles zou mogen kiezen. Wat als alles mogelijk is, wat zou je dan doen?

 

2. Waarom wil je wat je wilt?

Dit is een heel erg belangrijke vraag.

Hier ga je kijken wat er achter het verlangen van jouw antwoord uit stap 1 ligt. Dit is de kern van je dromen en hetgeen waar je echt naar op zoek bent.

Ik geef je een voorbeeld!

Enkele jaren geleden wilde ik van thuis uit kunnen werken, leek me leuk om mijn eigen baas te zijn. Ik wilde een eigen bedrijf opstarten, maar ik wist toen nog niet echt wat of hoe ik dit kon doen.

Door te gaan onderzoeken wat hier eigenlijk achter zat, kwam er veel helderheid. Ik wilde niet gewoon ‘thuis’ zijn, ik wilde de vrijheid om mijn dagen zelf te kunnen inplannen. Ik wilde niet van 9-5h naar een baan moeten gaan. Ik wilde op vakantie kunnen: waar, wanneer en hoelang ik dit wilde, en niet gebonden zijn aan een werkplaats. Ik wilde vrijheid om alles zelf te kunnen bepalen. Dat zat achter het verlangen van ‘thuis’ te kunnen werken.

Graaf dus een laagje dieper bij jouw dromen, waarom wil je wat je wilt?

 

3. Wat is hier voor nodig?

Vaak lijken onze dromen onrealistisch groot of onbereikbaar ver weg. Maar is dit ook zo?

Mijn ervaring leerde me dat je alles kan bereiken wat je wilt en dat je alles kan waarmaken wat je kan bedenken. Dit komt omdat ik heel veel aan mijn mindset gewerkt heb en dus nu vaak meer mogelijkheden dan obstakels zie.

Een belangrijke les: Als iemand anders het al doet, betekent dat jij dit ook kunt gaan doen. Je hoeft je alleen maar af te vragen HOE iemand dit doet.

Maak een lijstje van wat jij nodig hebt om jouw droomleven te creëren, en je zult zien dat dit helemaal niet zover weg lijkt als je denkt.

 

4. Waar sta je nu?

Je hoeft niet realistisch te zijn in jouw dromen, want wat betekent dat anyway? In een wereld waar de mogelijkheden oneindig zijn en de kansen zich ontpoppen op jouw pad, mag je zo groot dromen als je zelf wilt.

Het helpt wel om realistisch te zijn in waar jij staat ten opzichte van die dromen en in de tijdspanne waarin je deze wilt realiseren.


5. De mogelijkheden van financiële vrijheid

Naast je dromen achterna gaan, leven met passie en in alle vrijheid, is een financieel onafhankelijk leven de rode draad van missionbyrika. De mogelijkheden zijn ongezien wanneer jij niet meer afhankelijk bent van geld, maar geld voor jou aan het werk is.

Maandelijkse lasten die gedekt zijn, waarbij jij jouw tijd vrij speelt om het leven te creëren waar je altijd al van droomde.

  1. een oneindige wereldreis
  2. emigreren naar de zon
  3. meer tijd voor je gezin/familie/vrienden
  4. tijd om echt te leven, in plaats van altijd druk te zijn
  5. dat bedrijf starten waar je van droomt
  6. je kinderen van dichtbij zien opgroeien

Maar hoe word je dan financieel vrij?

Het komt erop neer dat je het geld dat je nu verdient, anders gaat inzetten. In plaats van het uit te geven aan allerlei zaken die je geld kosten (kledij, auto, huis, luxe vakanties, …) is het slimmer om het uit te geven aan zaken die je op termijn geld opleveren. Hier mijn suggesties om een passief inkomen te genereren. Eens je geld voor jou aan het werk is, hoef jij dus jouw tijd niet meer in te ruilen (job) en ben je vrij om écht te gaan leven.


6. Elimineer belemmerende overtuigingen 

Die eerste 5 stappen zijn fun, nee? Ongelimiteerd dromen, financiële vrijheid, een vrij leven creëren, …

Nu is het tijd om serieus aan de slag te gaan met je ideeën en gedachten.

We krijgen dit niet aangeleerd op school of vanuit de maatschappij.


'Doe maar goed je best op school, haal dat diploma en neem dan een goed betaalde baan met zekerheid. Als je dit zo’n 40 jaar doet, dan kan je gaan genieten van een welverdiend pensioen.’


Dit is wat we leren. Maar het hoeft niet zo te gaan, als jij dit niet wilt.

Schrijf eens op waar je nu weerstand voelt. Wat komt er achter de ‘ja, maar….’ wanneer je aan je droomleven denkt. Hoe komt dat je deze gedachten hebt? Waar komen ze vandaan en wie heeft je dat aangepraat? Zijn je gedachten waar of denk jij dit gewoon maar?

7. Plan maken

Je hebt in kaart gebracht wat jouw dromen zijn en wat het achterliggend verlangen is. Je hebt concreet gemaakt wat je exact nodig hebt om daar te komen en waar je nu staat ten opzichte van je droomleven. Je hebt kennis gemaakt met het begrip financiële vrijheid en je hebt je belemmerende overtuigingen overboord gegooid. Dan ben je nu klaar om een actieplan op te stellen.

In 9 stappen jouw droomleven creëren

  • Wat ga jij de komende 7 dagen doen om dichter bij je doel te komen?
  • Wat wil jij over 1 jaar vanaf vandaag gerealiseerd hebben?
  • Hoe voelt het als jij je bedenkt dat dit leven je realiteit kan worden?

Maak concrete stappen. Schrijf een plan uit wanneer je wat gaat doen.

Het is niet erg dat je nog niet op alles een antwoord hebt. Focus je op de WAT en niet op de HOE. Jouw pad ontplooid zichzelf als jij hiermee bezig bent!


8. Wat houd je tegen?

Toch nog last van weerstand of belemmerende overtuigingen of dit wel écht kan? Breng in kaart wat er nog speelt. Omring jezelf met mensen die al zijn waar jij naartoe wilt. Stel goede vragen, leer van experts en settel niet voor middelmatig als jij een fantastisch leven wilt!

Je leeft maar één keer, waarom zou je niet achter je dromen gaan?

Als je het geluk hebt om oud te mogen worden, wil je toch niet met spijt terugkijken naar de dingen die je niet gedurfd hebt?

9. Actie nemen

Als het goed is, weet jij nu wat je mag gaan doen! Ik wens je heel veel plezier en succes bij het achterna gaan van jouw wildste dromen.


Enkel door actie te nemen, komt er resultaat


Het liefst wil je jouw ideale leven zo helder mogelijk hebben, zodat je precies weet waar je naartoe werkt en je kansen en mogelijkheden ziet.


Denk je nu, verdorie ik wil zó graag mijn mooiste leven creëren, maar ik wil graag wat meer begeleiding?

SAY NO MORE!

Ik maakte speciaal voor jou een masterclass waarin je in 1 uur tijd een MEGA transformatie maakt.

Gedaan met slaaf zijn van geld en keihard rennen in de RATRACE.

Ga van een tekort mindset naar overvloed, doorbreek patronen en 'moetjes' en doe kennis op over financiële vrijheid en de mogelijkheden van online ondernemen.

>>> Ik wil meer weten over de masterclass


 Rika Vermeiren - vrijheidsondernemer

Over de schrijver
Reactie plaatsen