10 must read boeken over mindset & persoonlijke ontwikkeling
22 augustus 2022 

10 must read boeken over mindset & persoonlijke ontwikkeling

Een leuker en (financieel) vrijer leven creëren is mooi, alleen hoe begin je hier nu mee?

Ik maakte een top 10 lijstje van boeken voor jou, waar ik zelf veel van leerde! Je leest ook kort mijn ervaring met de boeken. Onderaan deze blog krijg je een extra tip om de lessen uit de boeken makkelijk te implementeren in je leven!

Welk boek mist volgens jou nog in dit lijstje? Vul aan in de comments! 🤩

1. Rich dad poor dad - Robert Kiyosaki

Hét boek bij uitstek waar de reis naar financiële vrijheid bij veel mensen begint. Niet gek, want Robert Kiyosaki beschrijft de levensloop van zijn echte vader (poor dad) en de vader van zijn vriend (rich dad) waarbij hij belangrijke verschillen opmerkt die jou verder helpen in je manier van denken en je visie op de wereld.

Wist je dat: ik een podcast aflevering opnam met een samenvatting en belangrijkste lessen uit dit boek met wat ik zelf heb toegepast. Luister de hele aflevering hier.

2. Omdat het kan - Eva Daeleman

Toen ik tegen mijn bore-out aanliep en ik echt even niet wist wat ik moest, kwam dit boek op mijn pad. Ik las het, pende verlangens neer en plantte met dit boek de eerste zaadjes naar een compleet ander leven. De keuze voor vrijheid werd gemaakt.

Samen met haar man Stijn, heeft Eva “elkedagvakantie” opgericht. Wil je weten hoe hun overwinterreis was in 2022? Ik nam voor mijn serie vrijheidsverhalen een podcast op met Stijn, hierin spreekt hij over burn en bore-out, waarom iedereen eens 4 weken weg moet en hoe persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol speelt. Luister het interview met Stijn hier.

 3. Master your mindset - Michael Pilarczyk

Dit is een top boek als je begint met persoonlijke ontwikkeling. Dit was 1 van mijn allereerste boeken dat ik als mijn nieuwe bijbel beschouwde. Wat zo goed is aan dit boek, is dat je terug naar de basis gaat en waar je leert over mindset wat je niet op school leerde

4. You are a badass at making money - Jen Sincero

Wat een heerlijke vrouw is Jen Sincero! Ze heeft meerdere boeken geschreven,  zo vind ik “you are a badass” ook steengoed. Meer toegepast op financiële vrijheid is “at making money” een mooie aanvulling.

Dit boek is voor jou als je houdt van humor en interesse hebt in geld en mindset in combinatie met universele wetten. Ze verteld herkenbare verhalen uit het dagelijkse leven, wat het zo fijn maakt om te lezen en je jezelf niet voor gek verklaard bij het kiezen van een ander pad.

 5. De 4 uren werkweek - Timothy Ferris 

Een gekend boek in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. De les die vooral erg naar voren komt is efficiëntie. Door zodanig slim met je tijd om te gaan, kan je jouw werktijden reduceren en hoef je niet altijd druk te zijn met "werken".

Je voelt misschien weerstand, want 4 uur per week werken en financieel vrij zijn, dat kan toch helemaal niet? Wel dus, want Timothy Ferris doet het en nam met zijn boek, een hele lading ondernemers mee in dit fenomenale principe.

 Een aanrader dus, wil jij meer van het leven genieten en niet 8 uur per dag je broek verslijten achter je bureau!

6. The soul of money - Lynne Twist

Een heel mooi boek over hoe onze maatschappij gericht is op het maken en spenderen van geld. Waar heel veel mensen hun leven spenderen aan het achterna hollen van geld, verteld dit boek je het net wat anders te doen. Je leert bij over de energie en intentie van geld.

Lees dit boek vooral wanneer je nieuw bent in deze materie. Dit boek is een goed startpunt om over geld bij te leren. (was voor mij ook eentje die ik jaren geleden las)

7. Think and grow rich - Napoleon Hill

Een klassieker die iedereen wel eens gelezen “moet” hebben. Persoonlijk vind ik het originele boek te moeilijk (oud Engels) om vlot te lezen, dus raad ik de Nederlandse vertaling aan.

Wat het boek zo speciaal maakt, is dat het dateert van 1937 waarbij principes van een rijk leven beschreven worden die vandaag de dag nog steeds toepasbaar zijn.

8. The cashflow quadrant - Robert Kiyosaki

Naast rijke pa, arme pa heeft Robert Kyosaki nog andere boeken geschreven, waaronder the cashflow quadrant.. Hierin leer je de 4 quadranten, in welk jij momenteel zit, en waar het nu juist interessant is om naartoe te streven. Hoewel je zou denken dat dit boek voornamelijk over geld gaat, draagt het veel lessen rondom persoonlijke ontwikkeling, is het bangelijk goed en sluit het supermooi aan op rich dad, poor dad.

 9. Miracle morning - Hal Elrod

Dit boek heb ik enkel geluisterd, nooit gelezen maar het gaat om de inhoud 😉

Wat dit boek voor me veranderde? Wel, voor ik aan mijn dag begin, neem ik een uur tijd (ik sta vroeger op) om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Mediteren, stretchen, affirmaties, visualisaties, dankbaarheid, lezen, … De start hiervan begon met dit boek. Eens je dit leest (of luistert), is je leven nooit meer hetzelfde!

Het bevat goede tips om makkelijk te implementeren, ook als je geen ochtendpersoon bent, om ervoor te zorgen dat jij jouw dag bepaald en niet andersom.

 10. The law of attraction - Esther en Jerry Hicks

Oké, ik geef toe dat dit boek echt enorm vaag begint. Daardoor liet ik het 3 jaar aan de kant liggen. Maar, eens je door dit stuk heen bent, is het boek heerlijk om te lezen. In jouw reis naar een financieel vrijer leven, helpt het je enorm wanneer je weet hoe je de wet van de aantrekking in jouw voordeel kan toepassen. Het boek is voor beginners met the law of attraction en zeker de moeite waard om de principes te masteren.


TIP: Wanneer je deze boekenlijst ziet, en beseft dat dit je heel wat tijd en energie kost om alle verschillende onderwerpen van mindset, financiële vrijheid en ondernemen te vergaren, dan heb ik wat voor je. Maak een schriftje en elke keer wanneer je leest, schrijf je kort kleine dingen op die je een AHA moment geven. Zo onthoud je veel beter wat voor inzichten een bepaald boek je gegeven heeft (zelfs tot jaren na het lezen).


Liever alle informatie in 1 keer? Ik heb ik de kennis (en toepassingen) voor je gebundeld in dit vrijheidsrecept: in mijn online training out of the box ga je praktisch aan de slag om jouw baan in loondienst vaarwel te zwaaien door te leren ondernemen en investeren. Met deze online training ga je meer geld verdienen met minder hard werken én doe je elke dag wat je leuk vindt. Lijkt dat je wel wat? Klik dan hier voor meer info. Ik zie je daar!

Rika Vermeiren - vrijheidsondernemer

*Ik ben affiliate partner van Bol.com! Als jij een boek besteld via een linkje in deze blog, betaal jij niets extra, maar krijg ik wel een kleine commissie. Dankjewel om via missionbyrika jouw boek te bestellen 🧡

Over de schrijver
Reactie plaatsen